KOMPETENS, ENGAGEMANG OCH PROAKTIVITET

Karriär hos Random Forest

Growth

Random Forest grundades 2012 med målet att skapa en bra arbetsplats där man kan utvecklas och jobba med ny och innovativ teknologi. Vi vill förädla våra medarbetares kompetens och få dem att ta nästa kliv i sin utveckling, oavsett om man är ny från skolan eller har jobbat i många år. Till exempel att gå från utvecklare till arkitekt eller att bli expert på avancerad analys.

Mycket tack vare utvecklingsmöjligheterna har vi en mycket låg personalomsättning på 4 procent, att jämföra med genomsnittet i branschen på ca 20 procent.

Traineeprogram för juniora konsulter

Juniora konsulter får genomgå traineeprogram Aspire som omfattar tre nivåer. Aspire tar ungefär 24 månader för den som genomgår alla tre nivåer och det finns en ersättningstrappa kopplad till varje nivå. Programmet bygger främst på att lära sig ute i uppdrag men också på självstudier. Varje trainee får en individuell utvecklingsplan och tilldelas en mentor som ger stöd under hela programmets gång. Den juniora konsulten samarbetar alltid med en senior konsult i uppdragen. Den seniora konsulten kan vara mentorn eller en annan senior konsult.

Examensarbete

Vi erbjuder främst civilingenjörer möjlighet att göra examensarbete hos oss, med målet att de som gör examensarbete också rekryteras.

Utvecklingsmöjligheter för seniora konsulter

Det är inte bara juniorer som erbjuds en tillväxtresa hos oss utan även seniora konsulter. Vi har en kunskapskultur kring hur vi delar information, växer kompetensmässigt och tar nästa kliv. Vi har även byggt upp ett strukturkapital, The Random Forest Way, för att leverera högsta möjliga kvalitet till våra kunder och samtidigt ge stimulerande utvecklingsmöjligheter för både våra juniora och seniora konsulter. Som senior konsult ser vi till att du blir väl kompenserad om du väljer att leda en junior konsult i ett uppdrag.

Vårt ramverk:
The Random Forest Way

The Random Forest Way är vårt ramverk med metoder och processer för våra uppdrag där vi återanvänder lärdomar och ständigt för in nya kunskaper. Syftet är att kunna erbjuda högsta möjliga kvalitet och en likvärdig leverans i alla uppdrag, oavsett vilken konsult som arbetar med uppdraget. Ramverken består både av rent tekniska aspekter, till exempel hur vi ska göra för att systemen ska gå fortare att utveckla och bli enklare att förvalta, och organisatoriska aspekter som projektplaner.

Kompetensdelning

Vi jobbar mycket med kompetensdelning internt. Vi har en plattform för att dela och sprida kunskap, så att även den som är själv ute hos kund har nära tillgång till sina kollegors kompetens och inte behöver lösa alla utmaningar själv. Det gör att vi alltid är större än en enskild konsult. Vi ordnar regelbundet kompetenskvällar internt där våra konsulter berättar om sina lärdomar och erfarenheter från kunduppdrag för kollegorna.

Vår innovationsprocess

Likt de flesta företag har vi processer för bland annat rekrytering och försäljning, men vi har även en särskild process för innovation. Vår innovationsprocess syftar till att ta tillvara på alla insikter och lärdomar i uppdragen så att vi kan ligga i framkant och utveckla nya tjänster och affärsmöjligheter. Vårt dotterbolag Red Pine är till exempel sprunget ur vår innovationsprocess.

Två gånger per år har vi något som vi kallar för Andrum, en heldag då vi arbetar internt, enskilt eller i grupp, med att utveckla idéer som har potential och som är bra för företaget. Det kan vara allt från en helt ny idé till ett nytt script eller något som gör det lättare att leverera i nästa uppdrag.

Under våra innovationskvällar kan våra medarbetare jobba kravlöst med en idé som de har tänkt på, till exempel bygga en app eller testa hur en viss sensor funkar. Innovationskvällarna fungerar som ett rent labb, utan några krav på ett specifikt resultat annat än att man delar med sig av kunskapen.

 

Vi har även en innovationsprocess för att utveckla en idé till koncept och lansering. Vi är öppna för att idéer ska kunna utvecklas till dotterbolag och att du som medarbetare kan bli VD i framtida dotterbolag.

Andrum

Är det här du?

  • Stark eget driv, analytisk och brinner för att lösa utmaningar.
  • Intresserad av att förstå och lösa affärsutmaningar med hjälp av teknik.
  • Vill utvecklas tillsammans med de bästa i branschen.
  • Akademisk examen.
  • Grym på SQL och andra verktyg för att behandla stora datamängder.

Är Random Forest för dig?

Vi rekryterar framför allt personer med akademisk utbildning, såsom civilingenjörsexamen eller liknande. För att trivas hos oss bör du vara analytiskt lagd men också nyfiken på att skapa affärsvärde för kunden. Dessutom behöver du ha ett starkt intresse för att utvecklas, oavsett om du är nyexaminerad eller senior konsult.

Våra värderingar är kompetens, engagemang, proaktivitet, transparens, lekfullhet och entreprenörskap

Om du är intresserad att söka jobb hos oss eller vill göra examensarbete är du varmt välkommen att höra av dig!

Spontanansökan