Avancerad analys

Avancerad analys innebär att man använder statistiska metoder, maskininlärning och avancerade algoritmer för att hitta mönster i data som är svåra att upptäcka själv. Dessa kan användas för att förutsäga kundbeteenden, hitta kandidater till merförsäljning, personalisera webben, göra prognoser och mycket annat. Vi på Random Forest är specialister inom avancerad analys och har stor erfarenhet av att hjälpa företag att få ut det mesta av sina data – både on-prem och i molnet.

AA

Ligg steget före

Avancerad analys gör det möjligt att identifiera mönster som kan användas för att besvara kritiska frågor om er verksamhet. Hur ser marknaden ut nästa år? Vad kommer kunderna att köpa? Vilka kommer att jobba kvar? Data från olika system såsom produktion, ekonomi, försäljning och personal kan analyseras för att generera nya affärskritiska insikter om framtiden. Ni får därmed chansen att ligga steget före och kan redan nu börja planera och investera inför kommande utmaningar och möjligheter.

En förutsättning för avancerad analys är att ni har mycket data av bra kvalitet. Ni behöver även ha en dataplattform som kan hantera och lagra olika typer av data.

advanced-analytics-flowchart

Användbara tillämpningar för
avancerad analys

Avancerad analys kan användas för en rad olika områden.
Exempel på populära tillämpningar är:

Prognos
Prognostisering

Med avancerad analys kan ni snabbt få en bra trendlinje på era viktigaste KPI:er.

Avhopp
Avhoppsanalys

Med maskininlärning kan ni förstå era kunders avhopp/lojalitet bättre och hur ni kan agera på det.

Personalize
Personalisering av webb

Med AI-teknik kan ni personalisera kommunikationen till era webbesökare.

Image
Bildigenkänning

Med bildanalys kan ni göra ansiktsigenkänning och liknande analyser.

Text
Textanalys

Med textanalyser kan ni dra nytta av Big Data för befintliga merförsäljnings-/
avhoppsanalyser.

Så kan vi hjälpa dig

För att komma i gång snabbt och enkelt med avancerad analys har vi skapat ett färdigt paket till fast pris: AI Kickstarter. Här får ni hjälp med att identifiera och prioritera ett business case som vi sätter in i en skräddarsydd analysmiljö. Efter analysen får ni en rapport över de korrelationer som har hittats, och analysmiljön kan ni fortsätta att använda för ytterligare iterationer.

Vill ni visa anpassade budskap för varje besökare på webben, i kundtjänsten eller i e-handeln? Då är vår lösning Red Pine ett bra alternativ. Med Red Pine kan ni använda självlärande artificiell intelligens för att personalisera kommunikationen utan att behöva dra i gång ett kostsamt IT-projekt.

AVANCERAD ANALYS

AI Kickstarter

Med AI Kickstarter hjälper vi dig att identifiera och prioritera business case för avancerad analys och tar fram en analysmiljö för ditt valda case. Efter analysen får du både en rapport över de korrelationer som har hittats samt analysmiljön som du kan använda för ytterligare iterationer.
AVANCERAD ANALYS

Red Pine

Vill du visa budskap som är anpassade för varje besökare på din webb, kundtjänst eller e-handel? Med Red Pine kan du använda självlärande artificiell intelligens för att personalisera din kommunikation, utan att dra igång ett kostsamt IT-projekt