Advanced Analytics

maskininlärning och analysalgoritmer för nya insikter och säkrare prognoser 

Om du redan har gjort en investering i en dataplattform med god kvalitet har du förmodligen en guldgruva framför dig. Med avancerad analys kan du förutsäga dina kunders beteenden, hitta kandidater för merförsäljning, segmentera dina kunder och mycket mer.

På Random Forest är vi specialister på avancerad analys. Vi hjälper företag att utnyttja möjligheterna med sin egen data, både i molnet och on-premises, med alla de verktyg som nu finns tillgängliga.

Vad är avancerad analys?

Avancerad analys innebär att man använder statistiska metoder, maskininlärning och avancerade algoritmer på data för att hitta mönster som är svåra att upptäcka själv om variablerna är många och datamängden stor. Avancerad analys kan till exempel användas för att identifiera kundsegment, personalisera webben, göra prognoser, avhoppsanalys, bildigenkänning och mycket mer.

En förutsättning för avancerad analys är att du har mycket data och data av bra kvalité. Du behöver även ha en dataplattform som kan hantera och lagra olika typer av data

Så kan vi hjälpa dig

Avancerad analys kan användas för en rad olika områden. Vi hjälper dig att ta fram en lösning som är anpassad efter ditt behov och din verksamhet. Exempel på tillämpningar är.

Prognostisering

Med avancerad analys kan du snabbt få en bra trendlinje på dina viktigaste KPI:er.

Avhoppsanalys

Med maskininlärning kan du förstå dina kunders avhopp/lojalitet bättre och hur du kan agera på det.

Personalisering av webb

Med AI-teknik kan du personalisera kommunikationen till dina webbesökare.

Bildigenkänning

Med bildanalys kan du göra ansiktsigenkänning och liknande analyser.

Textanalys

Med textanalyser kan du dra nytta av din Big Data för dina befintliga merförsäljnings-/avhoppsanalyser.

Starta enkelt med avancerad analys

För att komma igång enkelt och snabbt få nytta av din investering i avancerad analys har vi skapat ett färdigt paket till fast pris, AI Kickstarter. Vårt dotterbolag Red Pine har dessutom tagit fram en färdig lösning för personalisering av webb, e-handel och kundtjänst, som är snabb och enkel att komma igång med.

AI KICKSTARTER

Med AI Kickstarter hjälper vi dig att identifiera och prioritera business case för avancerad analys och tar fram en analysmiljö för ditt valda case. Efter analysen får du både en rapport över de korrelationer som har hittats samt analysmiljön som du kan använda för ytterligare iterationer.

RED PINE

Vill du visa budskap som är anpassade för varje besökare på din webb, kundtjänst eller e-handel? Med Red Pine kan du använda självlärande artificiell intelligens för att personalisera din kommunikation, utan att dra igång ett kostsamt IT-projekt

Vi kan dra slutsatser utifrån en kundgrupps attribut och val av lösningar – kanske skulle det kunna passa andra, liknande kunder?

E-commerce Manager

Share This